Stiri / Video

SW: Tri-Wing S-91x în aer, Macan GTS la sol (video)

Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter este tot un Porsche, doar că unul dedicat unei galaxii foarte, foarte îndepărtate. Și plină de săbii laser și forțe… de tot felul. În schimb, cei cu picioarele pe pământ pot alege noul Macan GTS, sosit în versiunea cu facelift.

Mai sunt doar câteva zile până la premiera filmului Star Wars: The Rise of Skywalker din Los Angeles. Momentul culminant al mai multor generații – atunci când povestea întinsă pe nouă filme (principale) își va afla inevitabila concluzie. Iar designerii de la Porsche AG și Lucasfilm Ltd. au decis că trebuie să marcheze momentul cumva.



Cum altfel decât creând o nouă navă spațială fantastică, Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter, extrem de potrivită pentru universul imaginat acum atâtea decenii de George Lucas. Și care a fascinat generații întregi… Dar să nu fim melancolici. Nu o să vedem Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter zburând prin spațiu.



Este doar un concept. Câțiva norocoși vor vedea macheta de 1,5 metri lungime pe covorul roșu al galei de lansare a filmului. Și cam atât. Noi, restul, putem doar să visăm la încleștări cu săbii laser, atacuri cu tunuri laser și bătălii cosmice cu navete și Distrugătoare Imperiale…

Tri-Wing S-91x, fă-i loc de crăciun lui Macan GTS

Nu știm dacă Porsche a selectat în mod special culoarea de prezentare a noului Macan GTS cu facelift. Însă în sezon roșul ne duce cu gândul la o singură persoană – mai ales atunci când este combinat cu elemente negre… Macan GTS ar putea servi drept birou mobil faimosului Moș, mai ales că are și dotările tehnice necesare. Nu doar cele vizuale, precum jantele negre RS Spyder Design de 20 inch. Sau stopurile 3D și farurile LED cu sistem de lumină dinamică Porsche (PDLS) și sticlă fumurie…

Sub capotă Macan GTS nu are vreun ren, ci un motor V6 de 2,9 litri. Acesta dezvoltă de acum 380 CP (+20 CP) și 520 Nm (+20) pentru a-și depăși cu brio predecesorul. Cu noua transmisie cu dublu ambreiaj PDK și pachetul opțional Sport Chrono, Macan GTS va fi mai sprinten decât sania lui Moș Crăciun. Însă doar la sol – unde poate sprinta de la zero la 100 km/h în 4,7 secunde. Este cu trei zecimi mai rapid decât înainte, iar viteza maximă ajunge la 261 km/h. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*