Stiri / Video

Opel Insingnia GSi, facelift de Bruxelles (video)

Salonul Auto de la Bruxelles a consemnat deja cunoscuta premieră Opel – acum fiind rândul versiunii Insignia GSi. Iar noutățile tehnice sunt multiple. În schimb, cele stilistice, foarte discrete.

Știam din decembrie că Opel va aduce gama Insignia cu facelift la Bruxelles (9-19 ianuarie). Însă avem parte și de o surpriză – premiera versiunii sportive Insignia GSi. Astfel, acesta sosește lângă Grand Sport și Sports Tourer, pentru un plus de sportivitate elegantă. În primul rând, Insignia GSi ajunge la Bruxelles cu un motor nou turbo pe benzină, de 2,0 litri și 169 kW (230 CP). Plus o la fel de nouă transmisie automată cu nouă trepte. Și un sistem de frânare electro-hidraulic prevăzut cu amplificator.



Ah, dar să nu uităm nici de suspensia mecatronică FlexRide și tracțiunea integrală Twinster cu vectorizarea cuplului. Iar Opel promite pentru întreaga gamă Insignia noi motoare pe benzină și diesel, cu până la 18% mai eficiente decât în trecut. Dar și sisteme de siguranță și asistență de ultimă generație, precum noile lumini adaptive IntelliLux LED Pixel.

Bruxelles, focus pe Insignia GSi

Înapoi la vârful de gamă Insignia GSi, constructorul german a promis la Bruxelles o agilitate superioară – cu aromă de Nürburgring-Nordschleife. De vină – noua tracțiune integrală Twinster, frânele Brembo și direcția îmbunătățită. În plus, noile motorizări pe benzină de 2,0 litri cu 200 sau 230 CP (GSi) sunt și primele propulsoare Opel cu tehnologia de dezactivare a cilindrilor.

La fel ca versiunile standard, GSi primește la interior o gamă largă de noutăți. Inginerii germani au inclus o cameră video digitală pentru marșarier, plus sistem de avertizare cu privire la traficul din spate. De asemenea, Insignia GSi poate fi echipat cu noul sistem de infotainment Multimedia Navi Pro. Acesta include servicii de navigație conectată, dar și compatibilitate Apple CarPlay și Android Auto. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*