Stiri / Video

Q5 TFSI e quattro, PHEV Audi de Ro (video)

Q5 TFSI e quattro este doar primul plug in hybrid de la Audi lansat în România în 2020. Constructorul din Ingolstadt ne promite că are o întreagă serie de șase modele pregătite pentru piața autohtonă.

Le cam știm de altfel – doar am mai vorbit despre o bună parte din ele acum câteva luni. Oricum, este bine că producătorul german le aduce rapid și pe piața din România – cine știe ce idei le mai vin edililor… Până atunci, să ne delectăm cu primul model plug in hybrid din familia Audi pentru 2020. Noul PHEV va fi disponibil pe piața din România cu două motorizări: 55 sau 50 e quattro.



Ambele versiuni au parte de un motor pe benzină 2.0 TFSI în patru cilindri care lucrează în cooperare cu unul complet electric. Puterea totală este de 299 CP (220 kW) pentru varianta 50 TFSI și 367CP (270kW) pentru 55. Sprinturile la 100 km/h vor dura 6,1 sau doar 5,3 secunde. Vitezele maxime sunt de 239 km/h – sau 135 km/h în modul EV.

Q5 TFSI e quattro, poftim la priză

Ne place sau nu, electrificarea este calea – mai de voie, de nevoie. Așa că să o îmbrățișăm, mai ales dacă nu afectează valorile utile. De exemplu, SUV-ul din Ingolstadt are o banchetă mai specială în dotarea standard. Aceasta culisează longitudinal, portbagajul crescând astfel de la 550 la 610 litri. Iar valoarea aceasta este obținută cu acumulatorii ascunși în podea, în zona sa de acțiune. Apropo de baterie, aceasta are o capacitate de 14,1 kWh.

Q5 TFSI e quattro are tracțiune integrală, desigur – însă una electrică și inteligentă, cu funcție predictivă. Desigur, totul are un preț – spre exemplu încărcarea durează între 2,5 și șapte ore. Iar costurile de achiziție nu sunt nici ele de neglijat. La noi, cele două modele costă 56.928 sau 65.863 euro (TVA inclus). 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*