Stiri / Video

VW Touareg R, PHEV de Geneva (video)

VW Touareg R va merge plug in hybrid la Salonul Auto de la Geneva. Este primul PHEV produs de către divizia de performanță R și primul model electrificat al casei cu 4Motion. La mai mare… autonomie EV!

Iată cum se apropie cu „pneuri” repezi primăvara, moment când se numără bobocii electrificați prin Elveția. Printre ei, un SUV albastru de toată frumusețea – Lapiz Blue Metallic: Touareg R. Cu frac Black Style și pantofi de firmă de 20 de inch de la „Braga”. Plus un suflet nobil interior R-Line îmbrăcat în piele Vienna și cu firet Crystal Grey.



Volkswagen a decis ca noul să model vârf de gamă să fie dotat cu ponei electrificați. Sunt nu mai puțini de 462 CP și încă 700 Nm. Cu 4Motion prin diferențialul central Torsen merge să tracteze remorci de 3,5 tone. Ca să nu spună nimeni că e un nobil cu nasul pe sus și nu știe să-și suflece jantele la muncă. Și cu E-Mode o poate face complet EV, până la maxim 140 km/h.

Touareg R, cavalerul gheții

Sistemul de propulsie hibrid cu reîncărcare de la priză de pe Touareg R este unul de top. V6 TSI de 3 litri cu 340 CP. Motor electric de 100 kW și 136 CP. Plus acumulatori ascunși sub portbagaj, cu 14,1 kWh. Volkswagen ne promite că SUV-ul său este primul plug in hybrid dotat cu sistem de asistență Trailer Assist. Când nu are treabă cu remorca, șoferul poate utiliza și sistemul semi-autonom Travel Assist. Până la 250 km/h… ca doar nemții au Autobahn.



Apropo, Touareg R nu este singurul VW mai hot de la Geneva – vor fi prezentate acolo Golf-urile GTI și GTD. Însă nici unul dintre ele nu va fi capabil să ajungă la 100 km/h în doar cinci secunde. Sau să parcurgă cu emisii zero undeva la 48 de km. Evident, noul SUV va ajunge la dealerii europeni încă de anul acesta, cam de la vară. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*