Stiri / Video

Bentley Mulliner Bacalar, 650 CP fără acoperiș (video)

Bentley Mulliner Bacalar ar fi trebuit să fie vedeta britanică a Salonului Auto de la Geneva. Anularea sa ne-a privat de momentul extatic al apropierii de opera celui mai vechi „coachbuilder” din lume.

H. J. Mulliner & Co. – acum divizia de „comenzi personalizate” Bentley – își poate trasa genealogia până în decada 1760… Ok, era doar o ramură a business-ului familiei. Însă, din 1897 și până în 2020 au trecut totuși câțiva ani buni (și mai puțin buni): 123, ca să fim preciși. Deci, Bentley Mulliner Bacalar are un pedigriu cu adevărat prestigios.



Acestea fiind spuse, noblețea vine cu obligații și restricții. Membrii familiei regale știu cel mai bine… La Bentley Mulliner Bacalar, situația este deja rezolvată. Toate cele 12 exemplare planificate pentru producție au fost pre-comandate. Pentru un minim de 1,5 milioane de lire sterline, desigur. Este, evident, „cel mai rar Bentley cu două portiere din era modernă”…

Bentley, Mulliner face un Bacalar de poveste

Avem de-a face cu un Continental GTC „ciopârțit” în numele artei „coachbuild”. A rămas fără plafon… complet. Și fără două din cele patru locuri. Designul exterior este cât se poate de excentric. Și inspirat de conceptul EXP 100 GT – cu adaptările de rigoare ale statutului de „barchetta”. Apropo, Mulliner promite că singurul element exterior rămas de la Conti GTC este sistemul keyless și clanțele portierelor!



Bentley Mulliner Bacalar are partea din spate mai lată cu 20 de mm și jante unicat de 22 inch. Iar spatele este împodobit cu numele Bacalar și un „Flying B” de culoarea bronzului. Interiorul are parte de o revoluție și mai… flamboaiantă. Planșa de bord este împodobită cu „Riverwood”, lemn vechi de 5000 de ani din „Fenlands of East Anglia”. Carpetele și anumite elemente ale scaunelor sunt din lână naturală. Nu lipsește nici setul asortat de bagaje.

Sau W12-le de sub capotă. Are tot 6 litri și este twin-turbo. Însă de acum produce 650 CP și 900 Nm. A fost legat la o transmisie automată cu opt trepte revizuită. Perfect pentru atacuri 0-100 km/h în 3,5 secunde și o viteză maximă de peste 200 mph (321 km/h).  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*