Stiri / Video

VW e-Bulli, Samba pentru 2020 (video)

VW e-Bulli nu este numele oficial al versiunii de serie a conceptului ID. Buzz. Este cu mult mai mult – dar mai ales este oficial și ar putea deveni la rândul său disponibil pe larg. Perfect pentru hipsterii nostalgici

Știm bine – cu sau fără coronavirus – Volkswagen va merge complet electric în viitorul nu foarte îndepărtat. Iar divizia VW Vehicule Comerciale s-a gândită că nu ar strica să privească către viitor cu ajutorul trecutului glorios. În anii de glorie al curentului hipiot, un VW reprezenta perfect acest mod de viați: VW T1 (Bulli).

Pentru Techno Classica 2020 divizia comercială a pregătit un mic reviriment în cheie modernă: e-Bulli. Este doar un concept momentan, însă ar putea deveni un produs de serie. Iar ideea ar putea fi cu adevărat strălucită. Germanii și partenerii de la eClassics au luat un T1 Samba din 1966 și l-au regândit pentru secolul XXI. Este, desigur, restaurat. Și complet electric.

VW e-Bulli, în ritm de Samba electrizantă

Iar ideea este strălucită deoarece ar putea fi aplicată oricărui model restaurat. Conversia electrică implică mult mai puține componente – deci automobile care nu mai aveau nici o șansă ar putea fi salvate mai ușor. De această dată avem un T1 Samba din 1966. Găsit prin California, desigur… Motorul boxer de 44 CP / 102 Nm a fost trimis la pensie. Și înlocuit cu un motor electric de 83 CP și 212 Nm. Cuplat tot la axa spate, evident. 

Micul dar mărețul T1 e-Bulli Samba a fost complet restaurat. În stil restomod – are suspensie multilink pe ambele punți, direcție modernă și frâne disc ventilate. Singura problemă, conversia presupune un mic șoc financiar. Disponibil doar la comandă, orice exemplar costă un minim de €64.900. Clientul primește și suficientă energie, totuși. Acumulatorii au 45 kWh pentru o autonomie de 200 km. Iar viteza maximă a crescut până la 130 km/h… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*