Stiri

Dacia Sandero, Din Nou Pe Primul Loc în Europa

Dacia Sandero 2023

 

Dacia Sandero a reușit să se impună din nou în topurile vânzărilor europene de mașini noi, reușind să ocupe primul loc în clasamente cu un total de 18,659 unități în luna aprilie 2023.

Dacă în trecut Volkswagen, Skoda, Opel sau Ford se întreceau care să se așeze confortabil în fotoliul de lider, de data aceasta Dacia a re ușit să îi depășească pe toți. Dar cea mai mare surpriză nu este aceea că a reușit să detroneze modele concurente germane din aceeași gamă, ci să arunce pe locul doi renumita Tesla Model Y.

Astfel, după primele patru luni ale anului, Tesla Model Y a cumulat 73,558 de unități în timp ce Dacia Sandero a reușit să ajungă la 73,785 de vehicule livrate. Nu este un avans considerabil, dar este unul care a stricat socotelile celor care pariau ba pe marca americană ba pe alte mărci europene mai vechi că vor putea conduce clasamentele.

Chiar dacă mai este mult până la finalul acestui ani, Dacia are toate șansele să-și mențină un avans consistent datorită atât modelelor cu prețuri atractive cât și a noilor game lansate de constructorul din Mioveni. Astfel, mulțumită seriei Extreme lansată de curând, Dacia ar putea să-și majoreze avansul, mai ales datorită modelului electric Spring care a primit o îmbunătățire importantă pe partea de motorizare. În plus, cel mai mic model Dacia se clasează pe locul cinci în topul vânzărilor de vehicule electrice în Europa. 

Totodată, modelul Duster este și el prezent în top-10-ul european cu un număr total de 19,953 de unități vândute. 

Până acum, pe primele patru luni ale anului, Dacia a vândut 145,500 de unități și se clasează pe locul 10 în clasamentul mărcilor vândute în Europa. Primele poziții ale clasamentului sunt conduse de Volkswagen cu 332,723 de vehicule urmat de Toyota cu 220,019 și, respectiv, Peugeot cu 178,572 de unități.

Pe lângă modelele Sandero, Duster și Spring, Dacia a reușit să fie destul de convingătoare și cu celelalte modele din gamă, precum Logan sau Jogger.

Gama Dacia Extreme 2023

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*