Stiri

McLaren Senna, omagiu unui mare campion

La trei decenii după debutul regretatului Ayrton Senna în Formula 1, McLaren Automotive lansează ediția specială McLaren Senna ce comemorează numele marelui pilot brazilian.  Premiera a debutat pe teren chinezesc, la Salonul Auto de la Beijing în data de 25 aprilie.

 

Noul supercar britanic este derivat din modelul 570GT iar pentru a fi la înălțimea legendarului pilot, McLaren Senna a fost regândit și dezvoltat pentru a fi cel mai performant McLaren stradal. Cu cei 800 CP și 800 Nm disponibili dinr-un V8 de patru litri bi-turbo, acest model este cel mai puternic McLaren strada produs vreodată. Pachetul aerodinamic are posibilitatea de a crea o forță de apăsare incredibilă, de 800 kg, iar toată mașina cântărește doar 1.198 kg.

Performanțe de campion

Ayrton Senna era renumit pentru că reușea să depășească întotdeauna performanțele monopostului pilotat. Ei bine, noul McLaren ce-i poartă numele este capabil de performanțe care-i vor pune mulți concurenți pe gânduri: 0-100 km/h în 2,8 secunde iar 0-200 km/h în doar 6,8 secunde. Proba clasică a sfertului de milă (0-402m) este acoperită în 9,9 secunde. Viteza maximă posibilă este de 340 km/h.

Dar adevăratele sale performanțe se pot vedea cel mai bine abia pe un circuit. Acolo unde forța de apăsare, echilibrul mașinii și trenul de rulare își vor dovedi eficiența, onorând astfel numele unuia dintre cei mai mari piloți de Formula 1 din istorie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*