Stiri / Video

Trei muschetari Bugatti, la Dubai (video)

Cei trei muschetari Bugatti de la Dubai sunt legendarul EB110, faimosul Veyron și recordman-ul Chiron. Sincer, oricare dintre cele trei ar fi o adevărată tratație… Așa, să le vedem pe toate la un loc este un adevărat… panaceu universal.

Ar trebui să fie la mintea cocoșului galic – sau la podeaua potcoavei. Și, cu toate astea, Bugatti abia în 2020 s-a gândit să pună la un loc un EB110, un Veyron și un Chiron. Adică să aducă la un loc generațiile din 1990, din anii 2000 și din decada care doar ce a trecut. Și, pentru că este Bugatti, a făcut-o la… Dubai. Oricum era cam greu să facă asta în Franța, din cauza coronavirus-ului.

Gândiți-vă cum ar fi să poți vedea pe viu acest trio. Un Bugatti EB110 Super Sport. Un Veyron 16.4 Super Sport. Și un foarte modern Chiron. Desigur, Bugatti – doar în Dubai nu are probleme cu religia – a denumit mai plastic acest conclav: „Sfânta Treime”. Noi nu vrem să mergem către blasfemii… mai ales că nu uităm de ce minuni sunt capabile cele trei!

Bugatti de Dubai, negru ca noaptea

Diferențele, atunci când le vezi pe toate trei la un loc, sunt evidente. La fel când vorbim și de similarități. De exemplu, toate au câte patru turbocompresoare. Toate au o construcție bazată pe utilizarea intensivă a fibrei de carbon. Și toate au tracțiune integrală. Plus recorduri contemporane cu momentul apariției…

Iar Bugatti nu a ales întâmplător Dubai-ul pentru acest prim rendez-vous oficial. Pentru mulți imaginile exotice ale Regatului Emiratelor Arabe Unite este prototipul unei țări fantastice, parcă scoasă din „O mie și una de nopți”… Bonus, Bugatti nu a mers doar în orașul Dubai… Nu putea lipsi și o vizită la circuitul Yas Marina!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*