Stiri

GMC de Acadia, sau GM de ARĪV (video)

Americanii sunt cât se poate de americani. Cu SUV-ul GMC Acadia, cu tot cu facelift. Dar sunt și europeni. Cu ajutorul noului brand dedicat segmentului eBike ARĪV. Care oferă modelele sale… în Germania, Belgia și Olanda.

Nu prea suntem obișnuiți cu SUV-urile mari americane. Din rațiuni economice, de obicei, dar și practice. De spațiu… Un exemplu perfect, noul GMC Acadia pentru 2020. În urma facelift-ului, marele SUV american pare și mai mare, și mai impunător. Mai ales din față, datorită grilei ce pare o reinterpretare metalică a cascadei Niagara. Sincer, Acadia nu ne displace. Inspiră robustețe și prietenie, datorită „zâmbetului” imprimat de stiliști cu ajutorul ornamentelor barei de protecție. Exact ce își dorește o familie gata de aventuri.

Constructorul oferă inclusiv o nouă versiune AT4, mai dinamică și în același timp chiar mai dedicată ieșirilor în teren accidentat decât vârful de gamă, luxosul Denali. Iar GMC dotează Acadia – pe lângă deja cunoscutele motorizări de 2,5 litri și V6 de 3,6 litri – cu un nou propulsor. Este un turbo de 2 litri, în patru cilindri, ce oferă 230 CP și 350 Nm. Dotat inclusiv cu sistemul Active Fuel Management – care dezactivează doi dintre cilindri. În plus, producătorul introduce pentru întreaga gamă și o nouă transmisie automată cu nouă trepte, dotată cu sistemul GMC Electronic Precision Shift. Acadia mai are și sistem de frânare eBoost, precum și modificări pentru suspensie.

ARĪV, gata de pedalare prin Europa

Dacă GMC nu va ajunge, cel mai probabil, niciodată oficial în Europa, iată că General Motors găsește metode noi de a atrage clienți de pe Bătrânul Continent. Chevrolet Europa nu mai există, iar Opel este acum la PSA. Nici o problemă. GM se întoarce în Europa (nici nu au plecat, datorită Cadillac, Corvette și Camaro) cu ARĪV. Acesta este numele celui mai nou brand al grupului. Marcă care nu se dedică tuturor celor patru roși, ci doar unei jumătăți. ARĪV – nume ales în urma unei campanii „crowdsourcing” – este un brand pentru eBikes.



Și deja are două modele: ARĪV Meld, un ebike compact și Merge, un model pliabil. Primele ebike de la ARĪV vor ajunge… în Germania, Belgia și – evident – Olanda. Cele două sunt deja disponibile pentru precomenzi pe cunoscutul portal BikeExchange. Însă prețurile nu sunt deloc mici – între 2750 și 3400 euro, în funcție de model și locația de vânzare. În schimb, oferă tot ce este mai bun, de la lumini LED la autonomie de până la 64 km. Asistența electrică are patru moduri de funcționare și permite o viteză maximă de până la 25 km/h. Și, bineînțeles, sunt și conectate – prin intermediul aplicației ARĪV eBike, Bluetooth și portul USB integrat. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*