Stiri

GLB & GLS, vedete la Shanghai & New York (video)

GLB și GLS au fost SUV-urile vedetă ale mărcii germane Mercedes-Benz. La distanță de jumătate de planetă una de cealaltă! Concept GLB a fost pregătit pentru Auto Shanghai 2019. Iar noua generație GLS a fermecat audiența de la New York International Auto Show.

Subsidiarul Daimler pare pregătit să ofere publicului și mai multe modele SUV. Astfel, alături de micul GLA și compactul GLC își va face loc și un viitor GLB. Prezentat sub formă de concept – însă acesta este doar un detaliu minor – la Shanghai în China, cel din urmă este un demn urmaș al modelului… GLK. Aceasta deoarece utilizează un limbaj de design de-a dreptul robust. Și care atrage atenția în marea de modele crossover cu linii de-a dreptul feminine.



Ceea ce este și mai interesant la GLB este că lungimea de 4,62 metri (adică este de-o seamă cu GLC) a fost considerată suficientă pentru un ampatament de 2,82 metri. Și suficientă pentru a oferi un interior cu trei rânduri de locuri, pentru un maxim de șapte persoane. Habitaclu care este transpus în oglindă de pe noile Clasa A, B, CLA – MBUX și toate celelalte bunătăți. Sigur, piele este de show car – însă vom vedea opțiuni premium și pe modelul de serie.

GLB sau GLS, doar dimensiunile diferă

De partea cealaltă a planetei, aproape în același timp, Mercedes a pregătit la NYIAS rampa de lansare pentru noua generație a top-modelului SUV – GLS. Cel mai mare SUV din familia Mercedes are… ați ghicit, tot șapte locuri. Evident, putem face ceva comparații. GLB are loc pentru șapte, însă în stilul chinez (hint – adică în spații foarte mici!). Iar GLS are un spațiu interior pentru aceiași șapte cam cât un penthouse din Manhattan…



Un adevărat Clasa S al SUV-urilor, GLS are la bord absolut tot ceea ce are mai bun Mercedes. De la suspensie activă E-Active Body Control pe tehnologie 48V la un spațiu interior de 2400 litri cu rândurile doi și trei rabatate. Sau sistem MBUX… pentru locurile din spate. Sub capotă se află două opțiuni pe benzină și încă două diesel, pentru anumite piețe – inclusiv Europa. GLS 350 d dă startul cu 286 CP, urmat de GLS 400 d cu 330 CP. Trecem la GLS 450 care livrează 367 CP și finalizăm cu GLS 580 și al său V8 de 489 CP – ambele motorizări fiind dotate și cu EQ Boost. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*