Stiri

306 – eroii JCW de la Clubman & Countryman (video)

306 eroi au Mini John Cooper Works Clubman și Countryman. Cu 75 mai mulți decât variantele pe care le înlocuiesc. Și cu 100 Nm mai multă putere de luptă pe circuitele lumii și în aglomerările urbane.

Constructorul britanic are, mai ceva ca la pocher, nu unul – ci doi ași în mânecă. Anul trecut versiunile clasice JCW și John Cooper Works Cabriolet primeau mici actualizări, însă rămâneau la același nivel al puterii. Însă nu cu mult timp în urmă Mini a lansat versiunea reîmprospătată a seriei Clubman – și promiteau ceva măreț pentru varianta de top. Iar așteptările nu ne-au fost înșelate. Deoarece acum avem în față cele mai puternice modele Mini construite vreodată.



În primul rând, JCW Clubman și JCW Countryman primesc un propulsor nou, cu patru cilindri și TwinPower Turbo. Asta înseamnă o putere de 306 CP și 450 Nm. Cu exact 75 CP și 100 Nm în plus. Și asta nu este tot – chiar dacă puriștii ar putea vărsa o lacrimă. Adio tracțiune față – noi nu ne supărăm. Și adio cutie de viteze manuală – aici suntem un pic cu inima strânsă. Însă datele problemei ne ajută să trecem peste, după un moment de reculegere.

306 ponei și toți cu ALL4

Ca să o luăm de la coadă la capăt, sistemul de evacuare este și el nou. Cu o acustică dezvoltată special și filtru de particule pentru a fi conform Euro 6d-TEMP. Transmisia integrală ALL4 este standard. La fel și noua cutie de viteze sport Steptronic, cu opt trepte, ce integrează un diferențial mecanic blocant pe axul față. Sistemul de frânare este și el modificat, iar structura caroseriei, de conectare a motorului şi fixare a şasiului sunt și mai rigide. Avem chiar și faruri LED noi cu funcţie Matrix pentru faza lungă. Și stopuri LED cu design Union Jack pentru JCW Clubman.



Însă mai ales avem performanțe net superioare. John Cooper Works Clubman sprintează la 100 km/h în 4,9 secunde, mai repede cu 1,4 secunde decât anterior. La fel și JCW Countryman, care ajunge acolo în 5,1 secunde – câștigând 1,5 secunde. Ambele sunt, desigur, limitate electronic la 250 km/h. Ca măsură a noilor performanțe, față Cooper S Clubman şi Countryman, diferenţa de putere a crescut de la 39 CP anterior – la nu mai puțin de 114 CP, acum. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*