Stiri / Video

Elva by MSO, sau cum rezistă coafura la 70 mph (video)

McLaren Elva by MSO este o nouă ediție specială a retro-speedster-ului creat de britanici. Este portocalie pentru un motiv anume. Iar McLaren explică cât se poate de oficial cum va rezista coafura la 70 mph – peste 110 km/h… fără parbriz.

Ați văzut cum în ultima vreme a cam dispărut interesul pentru modelele roadster clasice? Și în schimb a crescut cel pentru decapotabilele exotice? McLaren Elva, spre exemplu, nu este deloc singur pe insula exotică a speedster-elor. Mai vorbim și de Ferrari Monsa sau de Aston Martin V12 Speedster. Și nu numai.

Elva by MSO, sau cum rezistă coafura la 70 mph

Însă să ne în toarcem la Elva by MSO. Este portocalie dintr-un motiv anume. Astfel, de această dată omagiul nu mai este îndreptat către modelul M1A (sau B și C) din 1964. Tributul pe altarul motorsport-ului este adus în schimb unui alt exemplar portocaliu: M6A. Are „Anniversary Orange”, dar și o dungă Dove Gray. Plus numărul 4 și semnătura lui Bruce McLaren. De ce? Pentru că M6A debuta în 1967 în Canadian-American Challenge Series.

Elva by MSO, mai mult modern decât retro

Și de atunci McLaren nu se mai oprea decât după cinci titluri consecutive. Un exemplu demn de urmat, în mod clar. Nici un detaliu nu este lăsat la întâmplare. Jantele negre cu 10 spițe subțiri pun în evidență etrierele portocalii. Iar scaunele albe din cockpit contrastează elegant cu tușele portocalii și zonele mai întunecate…

Elva by MSO, sau cum rezistă coafura la 70 mph

Însă, și mai important, McLaren continuă să ne explice un aspect important. Cum vor reuși viitorii 399 de proprietari să rămână „neșifonați” când nu au cască și nici protecția oferită de parbriz. Sau orice altă suprafață vitrată. E clar, aerodinamica activă și sistemul de management al circulației aerului sunt „de vină”. Așa nu doar coafura rezistă, ci și dantura este ferită de micile insecte zburătoare… 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*