Stiri / Video

G80 de Coreea sau BMW și 911 de Europa (video)

G80 este noua limuzină de Coreea de la Genesis. Însă pasionații modelelor de pe Bătrânul Continent se pot desfăta cu mai multe hit-uri de la BMW. Sau cu interioare diferite pentru noul Porsche 911.

Coreea de Sud ține mult mai bine decât Europa sau SUA pandemia de coronavirus. Astfel, viața se desfășoară aproape normal acolo… inclusiv în industria auto. Iar Genesis își păstrează cumpătul și calendarul lansărilor. După primul lor SUV – GV80 – a venit la rând noua generație G80. Modelul pentru 2021 de G80 a fost prezentat la sediul central, iar surprizele nu sunt multe.

Practic, G80 este o copie a noului crossover – transpusă în format sedan. Partea frontală și stilistica elementelor laterale sunt aproape identice. Cu excepția unor detalii – unele simbolice. Aceeași poveste și în habitaclu – însă cele două modele nu au volanele la fel… În rest, totul e la fel de high-tech.

G80 cu aromă de BMW și 911

Instrumentarul de bord digital este tot 3D și cu ecran de 12,3 inch. HUD-ul nu lipsește, nici Apple CarPlay sau Android Auto – ambele pe imensul ecran central de 14,5 inch. În schimb, G80 are trei motorizări. Un patru în linie turbo de 2,5 litri livrează 300 CP și 421 Nm. Un mai elegant V6 de 3,5 litri dezvoltă 375 CP și 530 Nm. Iar zona diesel are 2,2 litri și aproape 210 CP.



Dacă noul G80 vi se pare o limuzină prea îndepărtată, atunci am putea să ne aducem aminte de o parte din hit-urile all-time ale mărcii bavareze BMW. Sau am putea face o trecere în revistă a posibilităților de personalizare interioară ale generației actuale (992) a faimosului sportiv Porsche 911

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*